Několik slov k závodu...

08.08.2012 16:20

Celkem se do závodu přihlásilo 34 cyklistů, z toho bylo 10 žen. Někteří se zúčastnili pouze symbolicky, ale i díky za ně. Maximálně nám přálo počasí, teplo bylo ještě snesitelné, spíše oblačno, ale hlavně téměř bezvětří. Každý k závodu přistoupil jinak. Někdo si přijel zajezdit jen v sobotu, někdo až v neděli a někdo jako vítěz Jirka Horčička se nezatěžoval ani spánkem.

Cíle v podobě počtu účastníků oproti půlmaratonu jsme si tentokrát žádné nedávali, ale i bez toho lze celkovou účast hodnotit jako dobrou. Ti, kteří pochopili ideu závodu, doufám, že byli i spokojeni. Možná někdo čekal trochu něco jiného, ale troufám si tvrdit, že to byli pouze ti, co nepochopili, že nepořádáme standardní cyklistický závod a že nejde o to se někým na okruhu honit.

Chtěl bych poděkovat všem za účast a předvedené výkony a všem spolupořadatelům za pomoc. Ze závodníků bych chtěl vyzdvihnout jak výkon vítězů, tak i jediného koloběžkáře v poli (odkroužil více jak 200 km) a také mladíků (15 a 16 let) Marťase Ročka ml. a Kuby Kaplana, kteří oba natočili hodně nad 300 km. Zda a případně jak budeme pokračovat za rok ve chvíli kdy stále máme ještě obtisknuté sedlo v zadku raději neřešíme!